top of page

Doula Essi - miten minusta tuli doula?

Matkani doulaksi alkoi omien lasten odotusaikana. Innostuin ja kiinnostuin valtavasti kaikesta, mikä liittyi raskausaikaan, synnytykseen ja elämään pienen vauvan kanssa. Opin myös pian huomaamaan, miten suuri merkitys on oikeanlaisella tuella matkalla vanhemmuuteen. Näen odotusajan ja synnytyksen porttina uuteen, herkkänä ja voimakkaana kokemuksena. Kun lapsi syntyy, syntyy myös äiti. Perheen ja lapsen hyvinvoinnin tukemiseksi meidän on huolehdittava äideistä, synnyttäjistä. Luen jatkuvasti uusia tutkimuksia, kerään tietoa ja työskentelen asiakkaideni parhaaksi. Doulana haluan palvella kaikenlaisia asiakkaita ja perheitä, minulle jokainen synnyttäjä ja synnytys on arvokas.

Suomen_Doulat_logo_RGB_ilman_taustaa.png

Koulutukseni:

  • Doulesin doulakoulutus 2020                                     (DONAn hyväksymä kouluttaja Marjaana Siivola)

  • Sertifioitumisopinnot käynnissä, arvioitu valmistuminen 2022

  • WHO imetysohjaaja-opinnot käynnissä

  • Sosionomi 2016 (AMK)                                                                          

Doulana en ole koskaan valmis; jokainen synnytys, tapaaminen ja asiakassuhde opettaa uutta. Toivon sitä, ettei kenenkään synnyttäjän tai kumppanin tarvitse jäädä ilman tarvitsemaansa tukea tai yrittää "vain pärjätä" synnytysmatkalla. Lupaan auttaa saamaan matkastanne mahdollisimman hyvän, oli se sitten ensimmäinen tai vaikka kuudes kerta!

IMG_4169_edited.jpg

Minulla on kaksi hyvin erilaista synnytyskokemusta takana ja nämä kokemukset ovat opettaneet synnyttäjän mielen ja kehon yhteydestä paljon. Esikoisen syntymä oli pitkä ja raskas kokemus, jota onneksi nykyään muistelen jo lämmöllä, vaikkei kaikki mennyt niin kuin toivoin tai olin ajatellut. Pian synnytyksen jälkeen ajattelin, että olisipa doula ollut mukana, auttamassa, tukeamassa ja ehdottamassa mitä voisimme vielä kokeilla. Kun aloin odottaa kuopustamme, tiesin heti haluavani doulan mukaan. Saimme paljon tietoa, työkaluja, ohjausta ja tukea synnytystä varten. Tämä synnytyskokemus oli korjaava, eheyttävä ja voimaannuttava. Opin myös luottamaan paremmin oman kehoni toimintaan, omaan synnytysvoimaan.

IMG_4342.JPEG
bottom of page